Adaptive Gallery – Lane Cove

Gallery Lane Cove is a highly adaptive exhibition space for Lane Cove Council (Sydney). The new foyer, defined by a bold composition of black & white  joinery and ceiling elements, forms a threshold to flexible gallery spaces beyond. The gallery is home to Centrehouse Art and Leisure and the Lane Cove Art Society.

LC-Gallery-GifBLB

Operable  screens and panels slide and/or pivot to facilitate an infinite range of configurations within the limits of an existing volume. The varying wall positions allow the clients to dramatically change the character of the interior.

Lane_Cove_Adapt

Sliding panels allow control of natural light depending on particular needs.

Lane_Cove_EntryC

Reception sits within the carved black threshold. The “thick” threshold also contains offices, service and storage spaces required by the clients.

Lane_Cove_BalcA

Signage animates the upper level entry, whilst new doors connect to an existing elevated terrace.

PROJECT: Gallery Lane Cove
LOCATION: Lane Cove , NSW
YEAR: 2012
PEOPLE: DRAW John de Manincor, Lorraine Yip, Adam Russell, Imogene Tudor, Jack Pearce
CLIENT: Lane Cove Council.
COLLABORATORS: Steensen Varming Mechanical and Lighting, Centerhouse and Lane Cove Art Society.
PHOTOGRAPHY: Adam Russell.
JOB NUMBER: 1031